Nieuwtjes van de boerin

Blijf op de hoogte van de nieuwtjes vanaf de boerderij!

Wat een Feest.....

Heerlijk  een weekendje weg met je vriendinnen naar Roompot Vakantie Park in Lochem.  Vooraf al dikke pret.

Maar wat ga je doen met 9 vriendinnen?  Onder ons gezelschap een Echte Boerin.  Dus wat is dan leuker om een fotoshoot te doen op de boerderij met de koeien. Allemaal een boerenzakdoek mee en makkelijk zittende kleding.  We kwamen de stal binnen. De koeien kijken nieuwsgierig toe en zullen vast gedacht hebben: " Moeten wij met die dames op de foto vandaag? "

Wij hebben de foto's inmiddels ontvangen en zijn geweldig geworden.


Met dank aan de fotografen van Fotostudio Markelo Marjan Noteboom en Marian Waanders.Waanzinnige Fotoshoot
 


Lees meer


De strobalen........

Wat een mooie warme zomer .....

De koeien vinden het gras niet meer zo smakelijk en vinden het eigenlijk te warm.

Maar het is zeer goed weer voor het oogsten van de tarwe.  De buurman heeft het graan gemaaid en het stro in kleine balen geperst. De boer heeft de strobalen opgehaald en liggen nu in de schuur opgeslagen.

Tijd voor een fotoshoot tussen de koeien met je vrienden of vriendinnen, gezin, zussen.....

verzinhet-fotografie-twentse-boerin-markelo-fotoshoot-tussen-de-koeien-MVDK-20170929-6682

Lees meer


Fotoshoot Een beleving voor iedereen.

intro image

Tussen Markelo en Goor ligt de boerderij van de Twentse Boerin. Een melkveebedrijf waar de liefde voor de koeien hoog aangeschreven staat. Wanneer we tussen de koeien lopen in de stal of even later in de weide valt het ons op dat koeien alles behalve bang zijn. Met gemak kunnen we ze aanraken, aaien en zelfs een beetje knuffelen. “Dat klopt, doordat we de stal en wei samen met de koeien regelmatig als setting voor een ‘fotoshoot tussen de koeien’ gebruiken komen ze veel in aanraking met mensen”, vertelt Joke Kottelenberg. Samen met de fotografen van Fotostudio Markelo organiseert ze deze ongedwongen momenten waarvan prachtige en tevens soms hilarische beelden worden gemaakt zo blijkt wel als we de indrukwekkende serie foto’s mogen bekijken. “Het onvoorspelbare is juist mooi om vast te leggen. Vooraf weet je dat je foto’s maakt van een wisselwerking tussen mens en dier maar niet in welke setting dat gebeurd. De koeien kunnen we nou eenmaal niet op hun plek zetten zoals we dat graag zouden willen”, lacht Marian Waanders die als fotograaf maar ook als boerendochter enorm genieten kan van deze bijzondere opdrachten.

Voor ons stond  op 26 mei staat een Koe Knuffel Dag op de agenda bij  de Twentse Boerin op de boerderij aan de Stokkumervlierweg 6 in Markelo. Een dag dat je samen met je vriendinnen  wandelen tussen de koeien in het weiland. Maar ook op de trekker kunt zitten en jezelf een stoere boer(in) kunt voelen, strobalen sjouwen op het land, kalfjes knuffelen. Kortom kom het Twentse platteland beleven en proeven.Corrie 56 en Bertha 45 die zijn altijd nieuwsgierig  en graag met iedereen poseren voor de camera. Als blijvende herinnering leggen de fotografen van Fotostudio Markelo dit geheel graag vast met hun camera’s. Zij maakten individuele en groepsfoto’s gedurende een half uur.

Een Fotoshoot tussen de koeien is een geweldige ervaring en kan als familie maar ook als bedrijfsuitje een fantastisch onderdeel zijn van een leuk dagje uit met als blijvende herinnering een prachtige serie foto’s.


Lees meer


Wij, koeien, genieten van het buiten leven

De laatste dagen was de boer als druk bezig om de omheining van de weilanden te repareren. Ja, als wij (koeien) buiten zijn, stoeien wij graag en dan gaat er soms wel eens iets stuks. Maar niet alleen door ons. De reeën lopen ook door het weiland en springen door het draag heen. Het zonnetje scheen vorige week regelmatig en als wij naar buiten keken, konden wij het gras zien groeien en snoven de geuren op.  Iedere dag begonnen wij al te loeien, om de boer en boerin duidelijk te maken: "Wij willen naar buiten!". Ja, eindelijke gingen de hekken dicht van de kuilvoer en de stal deur open. Het is altijd dringen voor de staldeur. Wie gaat dit jaar het eerst naar buiten?

Het is altijd springen en dansen in de wei. Voor ons is het ieder dag een feestje als wij in de wei zijn.

Wij zijn altijd nieuwsgierig, wie komt er vandaag bij ons in de wei voor een loeiende fotoshoot met ons?

Een vrijgezellenfeestje? Op stap met je collega's voor een teamuitje?

Maak snel een afspraak met de Twentse Boerin!

Dan zorgt zij ervoor dat Marian Waanders en Marjan Noteboom van  Fotostudio Markelo loeiende foto's maken samen met ons.

Of kom op 26 april tijdens de Koe Knuffeldag met fotoshoot! Wel graag vooraf reserveren!


Lees meer


Koe knuffeldag met fotoshoot...

intro image

Een echte koe knuffelen in het weiland en dit samen met je vriendinnen, zussen of gezin

Dat kan op zaterdag 26 mei bij ons op de boerderij voor gezelschappen vanaf 2 tot 6 personen.

De koeien  lopen in het weiland en jullie wandelen tussen de koeien, geven ze een aai of knuffel en 

Fotografie Verzinhet  en Marjan Noteboom Fotografie. leggen alles vast met de camera. Dat wordt een loeiende fotoshoot tussen de koeien met unieke foto's als blijvende herinnering.

Zij maken zowel individuele als groepsfoto's.  Een half uur lang poseren met Bertha 48, Corrie, Klara, Dora19,  op de trekker, in de kruiwagen, op strobalen in een oer hollands decor.


Duur:  half uur

Max : 6 personen

Kosten: vanaf 22,95 per persoon, inclusief 5 foto's per persoon.


Natuurlijk wel vooraf even een afspraak, dan zullen wij zorgen dat de koeien opgedoft zijn om met jullie op de foto te gaan.verzinhet-fotografie-twentse-boerin-markelo-fotoshoot-tussen-de-koeien-MVDK-20171014-7292[1]

Lees meer


De koeien zijn naar de kapper geweest

De koeien lopen al bijna vier weken in de stal. Zij liggen er heerlijk warm en droog bij. Als ik de koeien de keuze laat, dan gaan ze graag naar buiten met droog weer.  Lekker even stoeien buiten, maar er groeit geen gras in de wintermaanden en als het nat is, lopen zij de hele weide kapot. Het wordt dan een modderpoel. Dat is de reden dat de koeien binnen zijn.

De haren van de koeien waren te lang en daarom zijn vorige week de kappers zijn geweest. Alle koeien hebben een nieuwe  coupe gekregen voor de wintermaanden. Als je haar maar goed zit…….  en dan kom je naar de Twentse Boerin voor een fotoshoot tussen de koeien.

De koeien zijn er klaar voor!

Hoe leuk is een fotoshoot met de koeien?

Lees meer


Samen op de foto met je (boeren)dochters….

Het is zaterdagmiddag. Een viertal (voormalige boeren)dochters komen het erf rijden met de auto. Samen met hun vader.  Het was een hele reis  (vanuit het Groene Hart naar Twente) voor een fotoshoot tussen de koeien met de roze overalls. Dat had de doorslag gegeven. 

 Zij stapten uit de auto en meteen bij het zien van de koeien in de wei, begonnen de verhalen over hun kindertijd.  Het was in hun ogen altijd werken op de boerderij en ook moesten zij meehelpen.  Het grote voordeel de ouders waren altijd thuis.

 Achteraf gezien waren zij blij dat zij op de boerderij waren opgegroeid en genoten nu weer met volle teugen.

Alles werd vastgelegd met de camera van Marian Waanders, Fotografie Verzinhet voor een loeiende shoot zonder kledingstress.

Het was een bijzondere gezinsfotoshoot.


Lees meer


Vriendschap vieren............ met toffe foto's als blijvende herinnering

intro image

Afgelopen vrijdag hebben wij een vriendengroep ontvangen op de boerderij.  Zij vierden hun 35 jarig vriendschap en hebben dit vast laten leggen met de camera van onze huisfotograaf Marian Waanders, fotografie Verzinhet.

De koeien lagen te genieten in het herfstzonnetje in het weiland totdat de trekker in het weiland kwam met de vriendengroep.  Zij kwamen nieuwsgierig aangelopen.... "wie wil er vandaag met ons op de foto?" De koeien Jo, Klara en Dora laten zich graag een knuffel geven en poseren graag voor de camera.

Het is een loeiende fotoshoot geworden tussen de koeien en gezellig op de trekker.

Binnenkort volgen de foto's en het verhaal van de vriendengroep.

Lees meer


Vul uw eigen inhoud in.