intro image

Tussen Markelo en Goor ligt de boerderij van de Twentse Boerin. Een melkveebedrijf waar de liefde voor de koeien hoog aangeschreven staat. Wanneer we tussen de koeien lopen in de stal of even later in de weide valt het ons op dat koeien alles behalve bang zijn. Met gemak kunnen we ze aanraken, aaien en zelfs een beetje knuffelen. “Dat klopt, doordat we de stal en wei samen met de koeien regelmatig als setting voor een ‘fotoshoot tussen de koeien’ gebruiken komen ze veel in aanraking met mensen”, vertelt Joke Kottelenberg. Samen met de fotografen van Fotostudio Markelo organiseert ze deze ongedwongen momenten waarvan prachtige en tevens soms hilarische beelden worden gemaakt zo blijkt wel als we de indrukwekkende serie foto’s mogen bekijken. “Het onvoorspelbare is juist mooi om vast te leggen. Vooraf weet je dat je foto’s maakt van een wisselwerking tussen mens en dier maar niet in welke setting dat gebeurd. De koeien kunnen we nou eenmaal niet op hun plek zetten zoals we dat graag zouden willen”, lacht Marian Waanders die als fotograaf maar ook als boerendochter enorm genieten kan van deze bijzondere opdrachten.

Voor ons stond  op 26 mei staat een Koe Knuffel Dag op de agenda bij  de Twentse Boerin op de boerderij aan de Stokkumervlierweg 6 in Markelo. Een dag dat je samen met je vriendinnen  wandelen tussen de koeien in het weiland. Maar ook op de trekker kunt zitten en jezelf een stoere boer(in) kunt voelen, strobalen sjouwen op het land, kalfjes knuffelen. Kortom kom het Twentse platteland beleven en proeven.Corrie 56 en Bertha 45 die zijn altijd nieuwsgierig  en graag met iedereen poseren voor de camera. Als blijvende herinnering leggen de fotografen van Fotostudio Markelo dit geheel graag vast met hun camera’s. Zij maakten individuele en groepsfoto’s gedurende een half uur.

Een Fotoshoot tussen de koeien is een geweldige ervaring en kan als familie maar ook als bedrijfsuitje een fantastisch onderdeel zijn van een leuk dagje uit met als blijvende herinnering een prachtige serie foto’s.